Didactiek
Beeldrijke inhoud
Elk hoofdstuk start met een beeldrijke introductie. De beelden roepen verwondering en voorkennis rond het thema op. De tekst geeft aan wat er aan bod komt.
Een paragraaf opent met de leerdoelen. Tussen de theorie staan vragen die de docent kan stellen om te checken of de groep ‘bij’ is. Of om verbanden te leggen met eerdere leerstof.

“Tussen de theorie staan vragen die de docent kan stellen om te checken of de groep ‘bij’ is. Of om verbanden te leggen met eerdere leerstof.”

Interactief leren
Video’s, animaties, schema’s, afbeeldingen en weetjes illustreren de theorie en brengen deze dichter bij de leerling.
Verwerkingsopdrachten aan het eind van de paragraaf geven inzicht in hoeverre de theorie geland en verwerkt is. Ze eindigen steeds met een relevante ecologisch denken-opdracht.
“Video’s, animaties, schema’s, afbeeldingen en weetjes illustreren de theorie en brengen deze dichter bij de leerling.”
Het juiste gereedschap
De te leren begrippen springen in het oog. In de begrippenlijst aan het eind van een hoofdstuk worden ze herhaald met de betekenis erbij. De online begrippentrainer maakt tussentijds zelfstandig oefenen en overhoren mogelijk. Vanuit de marge worden er regelmatig tips aangeboden als extra haakjes bij het leren.
De samenvattende mindmaps geven de kans om de belangrijkste zaken te noteren. Al schrijvend wordt de opgedane kennis geordend en spelenderwijs opnieuw geleerd.

“De online begrippentrainer maakt zelfstandig oefenen
en overhoren mogelijk.”